Altijd veilig online

Veilig in de cloud

De vertrouwelijke gegevens van uw cliënten en Balans bevinden zich in een beveiligd datacenter en niet op uw laptop of PC.
Er wordt dagelijks een back-up van de gegevens gemaakt. Bij verlies, diefstal van uw laptop, pc of tablet bent u deze gegevens dus niet kwijt en vallen ze ook niet in verkeerde handen. Met een nieuwe of andere laptop, pc of tablet kunt u dus direct weer aan de slag.

Ons datacenter maakt gebruik van de laatste stand van de techniek en voldoet aan de hoogst mogelijke standaards op het gebied van beveiliging en betrouwbaarheid. Het behoort tot de absolute top van Nederland en alle voorzieningen voor de serverruimtes zijn redundant uitgevoerd.

Veilige communicatie met uw ketenpartners

Met ZorgMail heeft u snel en eenvoudig toegang tot een uitgebreid netwerk van paramedici en andere zorgverleners zoals huisartsen. ZorgMail voorziet hiermee in uw behoefte aan veilige en betrouwbare communicatiemiddelen. U kunt snel en effectief elektronisch communiceren met uw ketenpartners. Balans heeft het certificaat “ZorgMail approved” gekregen.

Facet Novium is ISO27001 gecertificeerd, met NEN7510 aantekening

Er zijn twee belangrijke normen op het gebied van informatiebeveiliging:

Ten eerste de ISO 27001:2013 (wereldwijde standaard voor informatiebeveiliging). Deze norm gaat over het hebben van een werkend managementsysteem dat gericht is op het aantoonbaar beheersen van allerlei risico’s rondom informatiebeveiliging.

De tweede norm NEN 7510:2017 is de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorg. Deze norm is gebaseerd op de ISO27001 maar heeft daarnaast een extra set aan maatregelen voor medische- en patiënt gerelateerde informatie.